Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Sateh Lilit Ayam Dua

Spiesjes van kruidig kippengehakt


Ingrediënten:

- 250 gr. kipfilet
- 5 tenen knoflook
- 4 sjalotten
- 2 kemirienoten
- 3 cm. kunyit
- 2 cm. kencur
- 1 rode rawit
- 1 eetlepel gula djawa
- 3 eetlepels geraspte kokos
- 1 eetlepel gefruite uitjes
- peper
- zout
- olie

Bereiding:

Maal de kipfilet tot gehakt. Snijd knoflook, kemirienoten, kencur, kunyit, sjalotjes en rawit in stukjes en fruit 5 min. aan in een beetje olie. Pureer de kruiden tot een glad mengsel in de blender. Meng het gehakt met het kruidenmengsel, gula djawa, de kokos en de gefruite uitjes. Voeg zout en peper naar smaak toe. Vorm langwerpige rolletjes van het gehakt en druk ze stevig om de satehstokjes (dikke stokjes of serehstengels). Gril de spiesjes ca. 5 min. tot ze bruin zijn.

Sateh Lilit Ayam Dua