Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Sateh Ikan Kukus

Sateh van kruidige visfilet


Ingrediënten:

- 600 gr. visfilet
- 1,5 dl. dikke santen
- 2 lente-uitjes
- 2 eieren
- zout
- 1 eetlepel olie
- bananenblad

Bumbu:

- 2 eetlepels gebakken uitjes
- 5 tenen knoflook
- 3 cm. kunyit
- 3 serehstengels
- 1 eetlepel ketumbar

Bereiding:

Schil de kunyit en snipper de knoflook. Snijd de lente-uien klein en maal de ingredienten voor de bumbu fijn. Maak de vis fijn in de blender en meng de vis met alle ingrediënten, behalve het bananenblad. Leg op elk stuk bananenblad 2 eetlepels vis en maak hiervan een rolletje. Doe dit totdat alle vis op is en stoom de rolletjes gaar. Laat ze volledig afkoelen. Verwijder het bananenblad, rijg de rolletjes vis aan satehstokjes en rooster ze mooi bruin. Serveer met elk gewenste saus, of bijv. met Saus Mangga Djeruk.

Sateh Ikan Kukus