Ontvang de nieuwste updates
De nieuwste recepten
Geen recept missen?
Sateh Babi Manis dan Masam
Sateh van varkensfilet met een zoet/zuur sausje
Ingrediënten:
- 1 kg. varkensfilet
- 1 rode paprika
- 1 groene paprika
- 450 gr. ananasstukjes, blik
- 2,5 dl. sinaasappelsap
- 3 eetlepels witte azijn
- 2 eetlepels bruine basterdsuiker
- 2 theelepels chili-knoflooksaus
- 2 theelepels maïzena
Bereiding:
Snijd het vlees en de paprika's in even grote blokjes. Rijg het vlees, paprikablokjes en ananas om en om aan spiesen. Meng het ananassap met sinaasappelsap, azijn, suiker en chili-knoflooksaus, schenk de helft hiervan over de spiesen en laat die een paar uur marineren. Keer ze af en toe om. Meng de maizena met 1 eetlepel water, roer dit goed. Maak van de rest van de marinade een saus. Verwarm de saus en zodra het pruttelt, binden met de maizena. Laat de saus koud worden. Rooster de spiesen en geef de saus er bij.