Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Sateh Babi Madura

Blokjes varkenshaas aan een spies


Ingrediënten:

- 1 kg. varkenshaas
- 2 theelepels ketumbar
- 4 uien
- 4 theelepels djinten
- 4 tenen knoflook
- 1 eetlepel asemwater
- 8 theelepels ketjap manis
- 4 theelepels gula djawa
- 4 gepofte kemirienoten
- 2 serehstengels
- 2 theelepels laos
- 4 daun djeruk purut
- 2 theelepels kunyit
- 8 theelepels sambal oelek
- 2 theelepels djahe

Bereiding:

Maak de uien schoon en snipper ze fijn. Maal de kemirienoten en ketumbar fijn. Pers de knoflook uit. Maak een marinade van de uien, knoflook, ketjap, kemirienoten, laos, kunyit, djahe, ketumbar, djinten, asemwater en suiker. Kneus de sereh en de djeruk purut en voeg het toe aan de marinade. Snijd de varkenshaas in dobbelstenen. Voeg deze aan de saus toe, schep het vlees goed om zodat het vlees met de saus is omhuld en laat het een nacht marineren. Laat satehstokjes in water wellen. Rijg het vlees per 3 aan satehstokjes en rooster het vlees gaar.

Sateh Babi Madura