Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Sateh Babi Ketjap

Blokjes varkenshaas aan een spies met satehsaus


Ingrediënten:

- 500 gr. varkenshaas
- 1 limoen
- satehstokjes

Marinade:

- 1,5 dl. ketjap
- 3 tenen knoflook
- 3 eetlepels arachideolie
- zout
- zwarte peper

Saus:

- 1 ui
- 2 rode rawits
- 5 eetlepels ketjap
- 4 tot 5 eetlepels water
- sap van 1 grote citroen
- 50 gr. pinda's

Bereiding:

Snijd de limoen in partjes. Pers de knoflook. Snijd de varkenshaas in blokjes van 3 cm. Doe het vlees in een ruime kom. Doe de ketjap voor de marinade in een kom en roer er de knoflook en olie door. Breng op smaak met zout en peper. Doe het vlees in de marinade en laat het minstens 1 uur marineren, schep het vlees af en toe door. Week de satehstokjes in wat water. Rijg drie of vier stukjes vlees aan elk satehstokje.

Maak de saus:

Maal de pinda's fijn in de vijzel. Ontpit de rawits en snijd de ui en rawits fijn. Fruit de ui en rawits in een pan, voeg ketjap en water toe en breng het aan de kook. Giet er eventueel wat overgebleven marinade door. Laat de saus ca. 10 min. zachtjes sudderen. Laat het iets afkoelen en schep er het citroensap door. Schep vlak voor het serveren de pinda's door de saus. Grill of rooster de satehs tot het vlees gaar is. Garneer met de partjes limoen en schep er wat saus over.

Sateh Babi Ketjap