Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Sateh Ayam Wijen

Sateh van kipfilet met pindasaus en sesamzaadjes


Ingrediënten:

- 1 kg. kipfilet
- 1 dl. ketjap
- 2 rode lomboks
- 2 teentjes knoflook
- 3 theelepels djahe
- 1 theelepel witte peper
- 1 theelepel kunyit
- 1 theelepel djinten
- 1 eetlepel olie
- 75 gr. sesamzaadjes
- satehsaus
- satehstokjes

Bereiding:

Snijd de lomboks fijn, pers de knoflook en rooster de sasamzaadjes kort. Neem een ruime kom en doe hier de ketjap in. Voeg bij de ketjap de lomboks, knoflook, djahe, peper, kunyit, djinten en olie toe. Snijd de kipfilet in blokjes en voeg dit bij de marinade. Laat de kip marineren voor meer dan 3 uur.

Maak de satehsaus volgens het recept en laat dit zachtjes pruttelen op laag vuur. Laat de satehstokjes even in water wellen. Rijg de kipfilet per 3 aan de stokjes. Rooster de sateh op een bbq of een bakplaat gaar. Dompel de gare sateh in de satehsaus en bestrooi het met wat sesamzaadjes. Herhaal dit tot alle sateh is bedekt met de saus en de zaadjes.

Sateh Ayam Wijen