De nieuwste recepten
Voorgerechten
Sop Baso Tahu
Bijgerechten
Tempeh Bacem Empat
Tempeh Tumbuk Daun Kemangi
Bakwan isi Sayuran
Perkedel Roti Daging
Babi Panggang Tradisional
Malbi Tanjung Pinang
Kacang Teri dan Tempeh
Koffiesnacks
Kue Tahu Pisang Kacang
Sateh Pisang Coklat Keju Dua
Ontvang recepten in je e-mail!
Sateh Ayam Banjar
Blokjes kipfilet aan een spies met een pittige ketjapsaus
Ingrediënten:
- 300 gr. kipfilet
- 1,5 eetlepel ketjap manis
- zout
- olie
Marinade:
- 5 lomboks
- 2 rawits
- 3 tenen knoflook
- 5 eetlepels tomatenpuree
- 1 theelepel petis
- zout
- suiker
- water
Bereiding:
Snijd de lomboks, rawits en knoflook fijn en fruit dit even in de olie. Voeg de overige ingrediënten voor de marinade toe en pureer alles tot een gladde saus. Snijd de filets in blokjes. Doe de kip in een schaal en voeg zout, olie en ketjap toe. Laat dit even intrekken. Roer dan de marinade door het vlees en laat een nachtje in de koelkast staan. Rijg de filet aan stokjes en rooster de satehs gaar op de barbecue. Maak de marinade goed warm en serveer dit als saus bij de sateh.
download