De nieuwste recepten
Voorgerechten
Sop Baso Tahu
Bijgerechten
Tempeh Bacem Empat
Tempeh Tumbuk Daun Kemangi
Bakwan isi Sayuran
Perkedel Roti Daging
Babi Panggang Tradisional
Malbi Tanjung Pinang
Kacang Teri dan Tempeh
Koffiesnacks
Kue Tahu Pisang Kacang
Sateh Pisang Coklat Keju Dua
Ontvang recepten in je e-mail!
Sateh
Blokjes varkensvlees aan een spies
Ingrediënten:
- 500 gr. fricandeau
- 1 theelepel djahe
- 1 ui
- 1 theelepel asem
- 2 tenen knoflook
- 1 theelepel gula djawa
- 1 theelepel ketumbar
- halve theelepel djinten
- 1 theelepel laos
- 2 eetlepels ketjap manis
- 1 theelepel zout
- 2 eetlepels olie
Bereiding:
Snijd het vlees in kleine blokjes van ca. 2 cm. en doe het in een ruime kom. Snijd de ui en de knoflook fijn en doe het samen met de rest van de ingredienten in de kom. Goed met de handen omroeren en een dag laten marineren in de koelkast. Schep het geheel af en toe door. Laat de satehstokjes in water wellen om aanbranden te verkomen. Rijg het vlees per 3 of 4 aan een stokje. Rooster de sateh op een barbecue tot het gaar is.
download