Ontvang de nieuwste updates
Blijf met de updates op de hoogte!
De nieuwste recepten
Bebotok Ikan
Kepiting Bakar
Pindang Telor
Kue Zebra Chiffon Dua
Ayam Panggang Madu
Geen recept missen?
De nieuwste recepten gratis in je mail!
Sateh
Blokjes varkensvlees aan een spies
Foto ingezonden via de Indonesische kookclub door: Elisabeth Vink
Ingrediënten:
- 500 gr. fricandeau
- 1 theelepel djahe
- 1 ui
- 1 theelepel asem
- 2 tenen knoflook
- 1 theelepel gula djawa
- 1 theelepel ketumbar
- halve theelepel djinten
- 1 theelepel laos
- 2 eetlepels ketjap manis
- 1 theelepel zout
- 2 eetlepels olie
Bereiding:
Snijd het vlees in kleine blokjes van ca. 2 cm. en doe het in een ruime kom. Snijd de ui en de knoflook fijn en doe het samen met de rest van de ingredienten in de kom. Goed met de handen omroeren en een dag laten marineren in de koelkast. Schep het geheel af en toe door. Laat de satehstokjes in water wellen om aanbranden te verkomen. Rijg het vlees per 3 of 4 aan een stokje. Rooster de sateh op een barbecue tot het gaar is.
Sateh