De nieuwste recepten
Voorgerechten
Sop Baso Tahu
Bijgerechten
Tempeh Bacem Empat
Tempeh Tumbuk Daun Kemangi
Bakwan isi Sayuran
Perkedel Roti Daging
Babi Panggang Tradisional
Malbi Tanjung Pinang
Kacang Teri dan Tempeh
Koffiesnacks
Kue Tahu Pisang Kacang
Sateh Pisang Coklat Keju Dua
Ontvang recepten in je e-mail!
Sambal Tempeh Bakar
Sambal op basis van tempeh
Ingrediënten:
- 250 gr. tempeh
Bumbu:
- 10 rode lomboks
- 3 rawits
- 1 theelepel zout
- 1 cm. kencur
- 1 theelepel trassi
Bereiding:
Snijd de tempeh in plakken en vervolgens in dunne reepjes van ca. 2 mm. Frituur de tempeh tot het droog is en laat het uitlekken op keukenpapier. Schil de kencur. Snijd de lomboks, rawits en kencur fijn en maak dit samen met het zout en trassi fijn in de vijzel tot je een pasta hebt. Meng de tempeh met de bumbu.
download