De nieuwste recepten
Voorgerechten
Sop Baso Tahu
Bijgerechten
Tempeh Bacem Empat
Tempeh Tumbuk Daun Kemangi
Bakwan isi Sayuran
Perkedel Roti Daging
Babi Panggang Tradisional
Malbi Tanjung Pinang
Kacang Teri dan Tempeh
Koffiesnacks
Kue Tahu Pisang Kacang
Sateh Pisang Coklat Keju Dua
Ontvang recepten in je e-mail!
Sambal Goreng Tempeh
Pittige, zoete tempeh met heerlijke kruiden
Ingrediënten:
- 2 blokken tempeh
- 7 sjalotten
- 3 teentjes knoflook
- 3 rode lomboks
- 1 theelepel trassi
- 1 schijfje laos
- 4 daun salam
- 3 eetlepels gula djawa
- 2 eetlepels ketjap manis
- 2 theelepels asem
- zout
- olie
Bereiding:
Snijd de tempeh in dunne reepjes. Verhit de olie in een wok en frituur hierin de reepjes tempeh lichtbruin. Laat ze op keukenpapier uitlekken. Pel de sjalotjes, lomboks en knoflook en snijd ze fijn. Vermeng de trassi met het zout. Verhit wat olie in de wok en smoor hierin de sjalotjes, knoflook en lombok. Doe er de daun salam, laos en trassi bij. Voeg de tempeh, gula djawa, ketjap en asem toe. Vermeng dit alles goed en roerbak het ca. 10 min. Lekker met witte rijst.
download