De nieuwste recepten
Voorgerechten
Sop Baso Tahu
Bijgerechten
Tempeh Bacem Empat
Tempeh Tumbuk Daun Kemangi
Bakwan isi Sayuran
Perkedel Roti Daging
Babi Panggang Tradisional
Malbi Tanjung Pinang
Kacang Teri dan Tempeh
Koffiesnacks
Kue Tahu Pisang Kacang
Sateh Pisang Coklat Keju Dua
Ontvang recepten in je e-mail!
Ayam Bumbu Rujak Bakar
Kip van de barbecue met een kruidige kokosmelksaus
Ingrediënten:
- 1 kg. kip
- 5 dl. santen
- olie
- 1 serehstengel
Bumbu:
- 6 sjalotten
- 3 tenen knoflook
- 4 rode lomboks
- 2 rawits
- 5 kemirienoten
- 1 cm. djahe
- 1 theelepel kunyit
- zout
Bereiding:
Bestrooi de kip met zout en laat dit enige tijd intrekken. Snipper de sjalotten en knoflook. Snijd de lomboks en rawits fijn. Maak een pasta van de kruiden. Bak deze met de sereh in de olie totdat het heerlijk gaat ruiken. Voeg de kip toe, samen met de santen en stoof de kip gaar. Laat de kip in de saus afkoelen en rooster de volgende dag de kip onder de grill of op de barbecue. Kook de saus in en serveer die bij de gegrilde kip.
download