Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Ayam Bumbu Rujak

Gebakken kip in kokosmelk


Ingrediënten:

- 2 kg. kip
- 5 sjalotten
- 3 tenen knoflook
- 2 gedroogde pepers
- 5 kemirienoten
- kwart theelepel kunyit
- 1 theelepel zout
- 1 theelepel suiker
- 2 koppen santen
- 1 eetlepel olie
- 1 schijf djahe
- 1 serehstengel

Bereiding:

Snijd de kip in stukken, rasp de kemirienoten, snipper de sjalotten, knoflook en lombok fijn. Meng de sjalotten, knoflook, kunyit, lombok, kemirienoten, zout en de suiker met een kwart kop santen tot een pasta. Verwarm de olie in een wok en roerbak de pasta ca. 2 min. tot het lekker begint te ruiken. Doe de kip, djahe en sereh in wok en roerbak alles ca. 5 min. op een middelhoog vuur. Voeg dan de rest van de santen toe en laat het ca. 45 min. stoven. Schep de kip voortdurend om. Als de saus enigszins dik en de kip lekker mals is, kun je het serveren met witte rijst.

Ayam Bumbu Rujak