Ontvang de nieuwste updates
De nieuwste recepten
Geen recept missen?
Ayam Bumbu Petis
Gestoofde kip in garnalenpasta
Ingrediënten:
- 1 kip
- zout
- peper
- 10 sjalotten
- 5 tenen knoflook
- 2 cm. laos
- 1 cm. temu kunci
- 2 cm. djahe
- 1 cm. kunyit
- 2 theelepels gula djawa
- 1 theelepel trassi
- halve eetlepel asem
- olie
- 1 eetlepel petis
- 1,2 dl. dunne santen
- 2 daun salam
- 1 serehstengel
- 3 daun djeruk purut
- 2,5 dl. dikke santen
Bereiding:
Maak de kip schoon en snijd het doormidden. Wrijf het in met peper en zout naar smaak. Snipper de sjalotjes en knoflook fijn. Schil de laos, temu kunci, djahe en kunyit en snijd ze klein. Maak de sjalotjes, knoflook, gula djawa, trassi, asem fijn in de vijzel, samen met de laos, temu kunci, djahe en kunyit tot je een pasta hebt. Rooster de kip rondom bruin boven een bbq of in de oven. Verhit wat olie in de wok en fruit hierin de kruidenpasta ca. 3 min. Meng de petis met de dunne santen en voeg dit bij de kruidenpasta samen met de daun salam, sereh en de djeruk purut. Roer dit even door. Voeg de kip toe en vervolgens de dikke santen. Roer het geheel goed door en laat de kip zachtjes gaar stoven en de saus indikken. Sluit de wok niet af vanwege kans op schiften van de santen.