Ontvang de nieuwste updates
De nieuwste recepten
Geen recept missen?
Puding Djawa Dua
Bruine pudding van kokosmelk en Javaanse suiker in lagen
Ingrediënten:
- 7 dl. melk
- 150 gr. gula djawa
- zout
- 120 gr. rijstmeel
- half blok santen
- 1,5 dl. koffieroom
- 30 gr. suiker
Bereiding:
Rasp de gula djawa. Breng 4 dl. melk, de gula djawa en wat zout aan de kook tot de suiker is opgelost. De bruine melk zeven en weer terug doen in de pan. 60 gr. rijstmeel mengen met 1 dl. koude melk en de kokende zoete melk hiermee al roerend binden. Een vlaschaal met koud water omspoelen en hierin de gebonden zoete melk schenken.
Los de santen op in 2 dl. kokende melk (het moet 3,5 dl. worden). Meng het overige rijstmeel met de koffieroom en bind hier de kokosmelk mee. Voeg de suiker toe. Dan deze gebonden zoete kokosmelk over de vorige laag in de vlaschaal schenken. De pudding helemaal stijf laten worden in de koelkast.