Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Puding Badam Cina

Amandelpudding met kersen en mandarijnen


Ingrediënten:

- 4 eidooiers
- 150 gr. suiker
- 4 dl. melk
- 1/8 ltr. room
- 1 theelepel amandelextract
- 1 theelepel vanille-essence
- zout
- 1 blik mandarijnenparten
- 1 pot kersen
- 125 gr. gepelde amandelen

Bereiding:

Verwarm de melk. Laat de mandarijnen en kersen uitlekken. Hak de amandelen fijn en klop de eidooiers los met wat warme melk. Breng de melk samen met de room, suiker en wat zout aan de kook. Roer een deel van het warme melkmengsel door de losgeklopte eidooiers. Voeg het geheel al roerende bij de warme melk en breng het aan de kook. Laat het zachtjes doorkoken tot een goed gebonden saus en laat het afkoelen. Roer de saus af en toe even om, om velvorming te voorkomen. Roer er dan het vanille-essence en amandelextract, de amandelen, kersen en mandarijntjes door. Houd wat mandarijnen en kersen over ter garnering. Doe alles in een puddingvorm of in schaaltjes en laat het in de koelkast heel koud en flink stijf worden. Garneer met de kersen en mandarijnen die je over hebt.

Puding Badam Cina