Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Ayam Bumbu Hijau Padang

Gestoofde kip in een groene bouillon

Ayam Bumbu Hijau Padang | Indonesisch-Culinair.nl


Ingrediënten:

- 1 kip
- 2,5 dl. water
- 5 eetlepels uien
- 5 groene lomboks
- 1 serehstengel
- 5 kemirienoten
- 1 theelepel laos
- 1 theelepel gemberpoeder
- halve theelepel kunyit
- 1 eetlepel olie
- zout

Bereiding:

Pof de kemirienoten. Snipper de uien en de lomboks en snijd de kip in stukken. Wrijf de uien, lomboks, kemirienoten, laos, gemberpoeder, kunyit en zout samen tot een pasta. Fruit deze in hete olie tot de uien geel zijn. Voeg het water, sereh en stukken kip toe. Laat alles zachtjes sudderen tot de kip gaar is en de bouillon gehalveerd is.

Ayam Bumbu Hijau Padang