Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Ayam Bumbu Bali Dua

Pittige, gesudderde kippenvleugels


Ingrediënten:

- 1 kg. kippenvleugels
- 6 eetlepels olie
- 1 kg. uien
- 7 eetlepels ketjap
- 3 tenen knoflook
- 1 eetlepel citroensap
- 2 eetlepels laos
- 2 serehstengels
- 1 blokje trassi
- 3 eetlepels suiker
- 2 eetlepels sambal oelek

Bereiding:

Snijd de serehstengels en de laos fijn. Eerst frituur je de vleugels in olie tot ze een beetje bruin zijn. De uien fijnsnijden en bakken in een aparte pan met olie. Als de uien zijn gebakken doe je ze bij de kip, dan de ketjap in de pan en de knoflook erbij. Dan het citroensap erbij, de laos en de sereh toevoegen. Ook voeg je nu de sambal toe naar eigen smaak. Dan laat je het geheel lang sudderen op zacht vuur. Op het laatst doe je er 3 eetlepels suiker in en dan roer je het geheel om en kun je dit gerecht bij een geurige pandanrijst eten of bami naar keuze.

Ayam Bumbu Bali Dua