De nieuwste recepten
Voorgerechten
Sop Baso Tahu
Bijgerechten
Tempeh Bacem Empat
Tempeh Tumbuk Daun Kemangi
Bakwan isi Sayuran
Perkedel Roti Daging
Babi Panggang Tradisional
Malbi Tanjung Pinang
Kacang Teri dan Tempeh
Koffiesnacks
Kue Tahu Pisang Kacang
Sateh Pisang Coklat Keju Dua
Ontvang recepten in je e-mail!
Pepes Bandeng Diasap
Gerookte makreel in een pakje
Ingrediënten:
- gerookte makreel
- 4 sjalotten
- 1 teen knoflook
- 1 daun djeruk purut
- 1 theelepel kunyit
- 1 eetlepel citroensap
- sambal badjak
- ketjap manis
- bananenblad of aluminiumfolie
Bereiding:
Snijd de sjalotten, knoflook en daun djeruk purut fijn. Snijd de makreel aan de buikzijde open en leg hem plat op de rugzijde. Verwijder de midden- en buikgraten. Meng de sjalotjes met de knoflook, de daun djeruk purut, kunyit, citroensap, sambal badjak naar smaak en ketjap manis. Smeer de vis aan de buikzijde hiermee in en verpak het in aluminiumfolie of bananenblad. Garen op de bbq of in een oven voorverwarmd op 180 graden voor ca. 20 min.
download