Ontvang de nieuwste updates
De nieuwste recepten
Geen recept missen?
Abuk-Abuk
Gestoomde piramides van sagoparels en kokos
Ingrediënten:
- 150 gr. sagoparels
- 80 gr. geraspte kokos
- 50 gr. gula djawa
- 30 gr. suiker
- 2 daun pandan
- 1 theelepel pandanpasta
- 2 eetlepels water
- 2 eetlepels suiker
- bananenblad
Bereiding:
Snijd het bananenblad in stukken van 10x10 cm. Rasp de gula djawa. Doe de daun pandan in de blender samen met het water. Mix dit tot je een papje hebt. Zeef dit papje door keukenpapier en druk het uit. Meng de pandanpasta door het pandanwater. Leg de bananenbladeren in de stoompan en stoom ze 2 min. Leg de sagoparels in warm water, laat dit ca. 10 min. wellen en laat ze dan uitlekken in een vergiet. Vermeng de gula djawa en de 30 gr. suiker met elkaar en zet dit aan de kant.
Vermeng de sago met de 2 eetlepels suiker en de kokos. Verdeel dit in tweeën. Een deel laat je wit, door het andere deel roer je het pandanwater. Maak van de bananenbladeren een puntzakje, houd hem met de punt naar beneden en vul hem met een laagje witte parels, dan wat gula djawa, dan groene parels, weer gula djawa en eindig met een wit laagje. Sluit de onderkant en prik een cocktailprikker door de zijkant, zodat het blad niet meer kan openvallen. Stoom de pakketjes in ca. 15 min. gaar.